Vorige zomer gingen de bouwwerken van start die gemeentelijke basisschool De Springplank in Asse moesten voorbereiden op de komst van heel wat nieuwe leerlingen. Zustervestiging De Schatkist sloot deze maand definitief haar deuren en verhuisde haar activiteiten naar de vernieuwde site. Net op tijd voor het nieuwe schooljaar.

Data

Gebouwtype Onderwijsinstellingen

HELEMAAL KLAAR VOOR HET NIEUWE SCHOOLJAAR

Het huidige schoolgebouw in Asse werd volledig uitgebreid en omgebouwd tot een ruime, lichtrijke en energiezuinige nieuwbouw. Voor de plaatsing van de nieuwe vloer over een oppervlakte van 1.200 m2 schakelde de schoolcommissie Technicarro-CAP NV in.

Technicarro-CAP is een erkende bouwonderneming die actief is in het leveren en plaatsen van keramische tegels, natuursteen, soepele vloeren en wandbekleding. Het bedrijf plaatst heel veel lopende meters tegels en vinylvloerbedekkingen in de courante formaten maar hebben ook de expertise in huis om mozaïek, XL-formaat tegels, laminaat, parket, tapijt of linoleum te plaatsen. Voor het plaatsen van de nieuwe vloer in het schoolgebouw werd het UZIN HydroBlock-systeem gebruikt.

UZIN HydroBlock-Systeem

Het UZIN HydroBlock Systeem is het eerste ecologische totaalsysteem van UZIN voor vochtwerende ondergrond-voorbereiding op beton- of cementdekvloeren tot 5 CM-% of 98% r.F en op cementdekvloeren met vloerverwarming tot 2,5 CM-% of 85% r.F. De combinatie van twee speciale primers en het egalisatiesysteem is een volwaardig alternatief voor EP- en PUR-producten. Het UZIN HydroBlock-Systeem is milieu- en vooral verwerkingsvriendelijk, omdat de systeemprimers gebruiksklaar en op dispersiebasis zijn, een ideale keuze voor deze energiezuinige nieuwbouw.

Voor dit schoolproject werd de bestaande ondergrond uit cementchape behouden. Hierop werd de UZIN Hydro Primer 1 als eerste vochtbarrière aangebracht. Deze vormt een hechting aan de ondergrond inclusief stofbinding. Vervolgens werd de UZIN Hydro Primer 2 aangebracht als tweede vochtbarrière. Beide gebruiksklare primers zijn zeer eenvoudig aan te brengen met een roller, zijn bestand tegen alkalisch vocht en hebben een snelle droging.

Tot slot werd het systeem afgewerkt met UZIN Hydro Levelstar. Deze systeemegalisatie voor het UZIN HydroBlock-systeem met dampremmende werking is geschikt voor cementdekvloeren, en betonvloeren zonder opstijgend vocht of drukvocht. In combinatie met de twee primers kan restvocht afgeschermd worden tot maximaal 5 CM-%.

Linoleum op de ondergrond

Na het toepassen van het volledige UZIN-systeem werd de linolijm UZIN LE 43 aangebracht. Deze snelle harsvrije dispersielijm met een zeer hoge aanvangskleefkracht voor linoleum op absorberende ondergronden was voor Technicarro-CAP de ideale lijm dankzij zijn korte wachttijd en snelle, krachtige beginhechting.

Sprong in het diepe

De gemeentelijke basisschool De Springplank maakte een sprong in het diepe om de school volledig uit te breiden. Maar de sprong van hun ‘springplank’  was een succes, zowel Technicarro-CAP als de schoolcommissie zijn zeer tevreden met het resultaat. Het enthousiaste team van leerkrachten staat alvast klaar om alle kinderen terug welkom te heten en samen al hun talenten te ontdekken.

Gebruikte producten

UZIN LE 43 Linolijm

Snelle dispersielijm voor linoleum in banen en tegels, kurklinoleum en kurkment met zeer hoge aanvangskleefkracht

UZIN HydroBlock-System Restvocht-blokker

Systeem voor cementdekvloeren, betonvloeren zonder opstijgend vocht of drukvocht met dampremmende werking

Systemen voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten vloeren

Machines en speciaal gereedschap voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten bedekking

Compleet assortiment voor de verwerking, renovatie en onderhoud van houten vloeren

Kunsthars- en cementgebonden vloersystemen met functionele en decoratieve afwerkingsmogelijkheden

Systemen en producten voor het verwerken van tegels en natuursteen

Hoogwaardige gereedschappen om te schilderen, te stucen en voor droogbouw